Κρυσταλλοθεραπεία.Για να εμβαθύνουμε στην μελέτη των κρυστάλλων.

Τεκτίτης  Κεραύνιος Λίθος (Tektite)

Γεωλογικά ο τεκτίτης κρύσταλλος (λίθος) είναι ένα άμορφο γυαλί, το οποίο έχει προέλθει από το διάστημα. Είναι δηλαδή μετεωρίτης.

Στην αρχαιότητα είχαν την ονομασία κεραύνιοι λίθοι (επειδή έφερναν φωτιά κατά την πτώση), διότι οι άνθρωποι πίστευαν ότι οι λίθοι αυτοί έπεφταν στη γη με τους κεραυνούς.  Ο Πλίνιος τους αναφέρει σαν Lapis Fulminis, και σημειώνει πως οι λίθοι αυτοί κατά την πτώση τους, σχίζουν δένδρα και βράχους, και φονεύουν ανθρώπους και ζώα. Στην λαϊκή γλώσσα είχαν την ονομασία «αστροπελέκια» ή «σπεκλάρια». Στο περί λίθων  συνδέονται με τον Θεό Δία και ενεργειακά είναι γνωστοί για την άναρχη ενεργειακή ροή που δημιουργούν με βάση την πρόθεση του θεραπευτή. Χρησιμοποιούνται σε πολλές ενεργειακές εργασίες και θεωρούνται σπάνιοι. Οι τεκτίτες επίσης θεωρούνταν σημάδια του ουρανού για τους Μάγιας και σημάδι της έλευσης των δυτικών <<λευκών θεών>>

αρχικά και ανθρώπων ύστερα όταν τους απομυθοποίησαν που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή των γηγενών λαών της Αμερικής. Στην Ελλάδα σήμερα έχουν την ονομασία «γλωσσόπετρες», γιατί το σχήμα τους μοιάζει με την γλώσσα.

Στην κατηγορία των κεραύνιων λίθων, είναι και οι λεγόμενοι «βαίτυλοι». Οι βαίτυλοι είχαν σχήμα τσεκουριού, κώνου ή παραλληλεπιπέδου, και ήταν αντικείμενο της «λιθολατρείας», ανάμεσα κυρίως στους σημιτικούς λαούς. Στην Παλαιά Διαθήκη (Γένεσις  Κεφάλαιον κή) αναφέρεται η λατρεία των λίθων στην περιγραφή του ονείρου του Ιακώβ. Ο Ιακώβ, αποκοιμήθηκε σε ένα λίθο, και είδε σε όνειρο μία σκάλα όπου ανεβοκατέβαιναν άγγελοι. Ο Ιακώβ συνομίλησε με τον Θεό, και μόλις ξύπνησε, απέδωσε την συνομιλία του με τον Θεό, στον λίθο που χρησιμοποίησε σαν προσκέφαλο. Τον λίθο αυτόν τον μετέτρεψε σε βωμό. «και ο λίθος ούτος όν έστησα στήλην, εσταί μοι οίκος Θεού, και πάντων ών εάν μοι δως, δεκάτην αποδεκατώσω αυτά σοι»  Οι βαίτυλοι περιγράφονται στα παλαιά κείμενα σαν «αερόλιθοι, οίτινες έπιπτον περιφλεγείς εκ του ουρανού».

Η φρυγική θρησκεία της Κυβέλης σχετίζεται με έναν αερόλιθο. Ο Πίνδαρος, που είδε ένα λίθο να πέφτει από τον ουρανό, εν μέσω φλογών και θορύβου, το αφιέρωσε στην Κυβέλη. Να πούμε ακόμη  πως στην Ελληνική μυθολογία η Ρέα έδωσε στον Κρόνο να καταπιεί ένα βαίτυλο.Είναι γνωστή η καθημερινή ενασχόληση των Αρχαίων Ελλήνων με τις θεραπευτικές ιδιότητες λίθων την κρυσταλλοθεραπεία σε αντίθεση με του απογόνους τους που έχουν πάθει μερική αμνησία για τον πολιτισμό τους και την γνώση του.Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι Ο δυτικός πολιτισμός ακμάζει και δημιουργήθηκε απο τον Ελληνικό. Οι Ελληνες πίστευαν στην κρυσταλλοθεραπεία αγαπημένη συνήθεια του Ιπποκράτη πατέρα της Ιατρικής. Για μαθήματα κρυσταλλοθεραπείας μπορείτε να απευθυνθείτε εδώ .

Οι μουσουλμάνοι επίσης, λατρεύουν έναν  μαύρο μετεωρίτη (παρόλο πο οι λίθοι-μέταλλα θεωρούνται θρησκευτική υπέρβαση και απαγορεύονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκτός απο το χρυσό ρόλεξ, απίστευτης χλιδής και ποιότητας χρυσά κοσμήματα και τον ασημένιο παρκερ)  που τον ονομάζουν  «αλ Χατζαρού λ’ Ασγουάντ». Είναι ένας αερόλιθος που πιστεύουν ότι έπεσε στη γη από την εποχή του Αδάμ και της Εύας. Ο «μέλας λίθος» βρίσκεται στην ανατολική  γωνία του τεμένους Κάαμπα,(κύβος) που βρίσκεται στην Μέκκα τον πιο ιερό χώρο των μουσουλμάνων. Το Καάμπα ήταν τόπος λατρείας των νομαδικών Αραβικών φύλων, πριν από την έλευση του Μωάμεθ, και είναι μέχρι σήμερα το βασικό σημείο μαζικού   προσκυνήματος, των μουσουλμάνων όλου του κόσμου.

Ο μέλας λίθος λοιπόν, το ιερότερο αντικείμενο της μουσουλμανικής λατρείας,  έχει διάμετρο περίπου 30 cm., και περιβάλλεται από ένα εντυπωσιακό ασημένιο πλαίσιο. Στο φόντο της φωτογραφίας, φαίνεται το μαύρο ύφασμα, το λεγόμενο κισουάχ, ένα μονοκόμματο τεράστιο πανί, που περιβάλλει ολόκληρο το καάμπα.  Ο κάθε μουσουλμάνος πρέπει να προσκυνήσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του τον μαύρο μετεωρίτη σημάδι της έλευσης του προφήτη.

Οσον αφορά τους τεκτίτες που χρησιμοποιούνται και στην κατασκευή κοσμημάτων, το χρώμα συνήθως είναι μαύρο. Το όνομα τεκτίτης προέρχεται από την Ελληνική λέξη «τηκτός», δηλαδή λειωμένος, Έχει βρεθεί σε διάφορες περιοχές, όπως Νορβηγία, Αυστραλία, Κίνα, Η.Π.Α., Ακτή του Ελεφαντοστού, Καζακστάν.

Η καλύτερη ποιότητα τεκτίτη που έχει βρεθεί είναι στην περιοχή της Βοημίας στην Τσεχία και έχει το πράσινο χρώμα του φύλλου της ελιάς. Επειδή ο τεκτίτης είναι γυαλί δεν είναι τυχαίο ότι τα κρύσταλλα βοημίας είναι τα καλύτερα στον κόσμο. Οι άνθρωποι στην περιοχή παρατήρησαν το δώρο του ουρανού και έμαθαν την τέχνη της υαλοεπεξεργασίας. Ο τεκτίτης της Βοημίας λέγεται Μολδαβίτης (moldavite), και προέρχεται από μετεωρίτες που έπεσαν στη γη, πριν 14,7 εκατομμύρια χρόνια πραγματικά εντυπωσιακή ηλικία της γης. Φανατστείτε πόσο παλιά είναι η γή και πόσα εκατομμύρια χρόνια χρειάστηκαν για να εξελιχθεί η ίδια η ζωή.

Ας επιστρέψουμε λοιπόν στον Τεκτίτη. Απο που προέρχεται το χρώμμα του? Το χρώμα του μολδαβίτη δημιουργείται από ιόντα σιδήρου που υπάρχουν στη μάζα του γυαλιού. Τα κομμάτια μολδαβίτη με ικανοποιητική διαφάνεια, ταγιάρονται και χρησιμοποιούνται στην κοσμηματοποιία. Τα ημιδιάφανα κομμάτια, κόβονται σε κοπή καμπουσόν ή χρησιμοποιούνται για γλυπτογραφία.

Να αναφέρουμε ακόμη πως με τον όρο ιμπακτίτης (impactites), αναφερόμαστε στους τεκτίτες-λιωμμένους αλλά και γενικώτερα σε πυριτικά υλικά που δεν είναι αποσαφινισμένη η προέλευσή τους όπως το Γυαλί της λυβικής ερήμου (Libyan dasert glass).

Η πιο εντυπωσιακή και ακριβή ποιότητα μετεωρίτη τεκτίτη, είναι ο παλλασίτης (pallasites). Αποτελείται κυρίως από σίδηρο, και περιέχει εγκλίσεις πυριτικές και ολιβίνη. Παλλασίτες υπάρχουν στη Σιβηρία, Αργεντινή κ.α.

Στην Αργεντινή στη θέση Esquel, βρέθηκε το 1950, βρέθηκε ένας μετεωρίτης, στον οποίο υπάρχουν παλλασίτες άριστης ποιότητας. Μέσα στην  σιδερένια μάζα του, υπάρχουν εντυπωσιακά ένθετα κομμάτια ολιβίνη. 

Εμείς χρησιμοποιούμε τεκτίτες στην κρυσταλλοθεραπεία και το ολιστικό μασά σώματος. Με την εναπόθεση στα ενεργειακά κέντρα του σώματος του θεραπευόμενου ο τεκτίτης θα ενοχλήσει με την επαναστατική ενέργεια του αλλά μετά απο 10 λεπτα περίπου θα απορροφηθεί απο το σώμα και θα εναρμονιστεί με την δόνηση του θεραπευόμενου. Οι τεκτίτες είναι ταξιδευτές στο άπειρο και την γνώση του σύμπαντος. Απολαύστε μια θεραπεία με τεκτίτη και μάθετε για τους κρυστάλλους. ϊσως να σας αλλάξουν την ζωή……..

One thought on “Κρυσταλλοθεραπεία.Για να εμβαθύνουμε στην μελέτη των κρυστάλλων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s